Свободата днес и тук 31 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Пламен Устинов

Ще те заколим, ще убием цялото ти семейство, откажи се от показанията си срещу Алексей Петров, крещели нападателите.
Важен свидетел по делото „Октопод” бе нападнат и бит в неделя вечер. Екшънът се разиграл в Тетевен, а атакуваният е Пламен Устинов, бивш служител на Националната служба за сигурност. Над двайсет нападатели, повечето от които цигани, атакували двора и къщата на тъста на Устинов. Съборили оградата, размахвали ножове и брадви и се заканвали да претрепят свидетеля заради показанията му срещу Алексей Петров и „Октопода”. Някои от нападателите крещяли, че са хора на Трактора и, че заради него ще убият и разфасоват Устинов на парчета. Свидетел на бруталните закани и действия станала и съпругата на Устинов.
Полицията разследва случая.

Неотдавна Пламен Устинов разкри, че през пролетта на 2008 г., докато работел в ДАНС, Алексей Петров поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. След намеса на президента Георги Първанов то се разминало, но бил отвлечен съдружникът на Ганчев – Ангел Бончев.

Преди месец неизвестни срязаха болтове на служебната кола на друг важен свидетел по делото срещу бившия съветник в ДАНС в Плевен. Дълго време полицаи, натоварени с разследването на случая, не предприемаха нищо. Миналата седмица обаче те заявиха, че експертиза е установила, че повредата е умишлена и вероятно е целяла да бъде предизвикана катастрофа с фатален край.

Преди година Петров бе пуснат от Софийския апелативен съд под „домашен арест”. Тогава той предупреди в едно от интервютата си за медиите, че вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да се погрижи за безопасността на свидетелите по делото, за да „не им се случи това, което се случи на журналиста Огян Стефанов”. (Стефанов бе пребит с чукове и винкели до смърт през септември 2008 г.). Година по-късно Парламентарната комисия за контрол на ДАНС излезе със становище, че всички действия спрямо журналиста от страна на ДАНС и Алексей Петров през 2008 г. са били незаконни. 

Делото срещу „Октопода” тръгва на 12 декември. Защитници на Алексей Петров са топадвокатите от кантората на Даниела Доковска – Ина Лулчева и Васил Василев. Повече от година те твърдят, че клиентът им е абсолятно невиен и е жертва на политически заговор. Причината била, че коментирал банковите лихви.

Държавен обвинител по всяка вероятност ще е прокурорът Светлозар Костов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional