Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Приоритет №1 ще е справедливостта, обяви Росен Плевнелиев

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник, http://www.dnevnik.bg/

В България има дефицит на справедливост преди всичко. Това ще е приоритет №1 в моята програма. Това каза избраният за президент Росен Плевнелиев по БНТ тази вечер.
 
Сред другите приоритети за новоизбрания президент ще се административната реформа, част от която е електронното правителство. Плевнелиев беше категоричен, че още в първия си ден в президентството ще качи на сайта на институцията поетите ангажименти, а в края на януари ще представи не само приоритети, но и проекти.
 
"Трябва да се борим за всеки лев инвестиции. Те ще се случат в стабилните държави, ако се позиционираме сред тях ще можем да вървим напред", каза още Плевнелиев.
 
 В отговор на въпрос избраният за президент обясни, че в енергетиката няма да залага на "Голям шлем", като своя предшественик, а на три приоритета – енергийна ефективност, енергийна независимост и енергийна независимост.
 
Плевнелиев смята, че в президентството ще намери доста отложени решения. При заемането на позиция българския президент смята да залага на широката обществена дискусия, "с всички цифри и факти на масата".
 
Росен Плевнелиев е категоричен, че не само в отношенията си в ГЕРБ, но и с всички партиище залага на прагматични, надпартийни отношения. "Аз съм човек на каузите. Няма да се поколебая да съм коректив", уточни бъдещият президент.
 
Той е категоричен, че България има нужда от национална кауза, защо след влизането ни в ЕС, няма такава. "Моето предложение е: "Достоен европейски член и регионален лидер", но може да има и по-добра. В стратегията 2020 кауза обаче кауза трябва са има", категоричен е избраният за държавен глава.
 
Плевнелиев смята, че ще е президент без своите 100 комфорт, защото още от първия ден на неговия мандат ще трябва да се вземат тежки решения. 

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional