Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Затворник: Филчев поръчал убийството на ямболската адвокатка

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews.bg

Затворник, който днес (19.12 - бел.ред.) свидетелства пред съда, заяви, че бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчител на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, с която са били любовници.
Илия Николов е лежал в килия с подсъдимия Пламен Калайджиев, който също свидетелства по делото за убийството на ямболската адвокатка. Николов обясни, че подсъдимият Калайджиев му е разказвал подробности около адвокат Георгиева, която по думите му била била любовница на бившия главен прокурор, пише vesti.bg.

Калайджиев е признал на Илия Николов, че убийството е било по поръчка на Филчев. Николов твърди още, че Калайджиев му разказал, че заедно със съпругата си Димитринка са избягали в Англия със съдействието на Никола Филчев, който беше главен прокурор от 1999 до 2006г., и на убития по-късно прокурор Николай Колев. По думите на 78-годишния свидетел Илия Николов - Филчев и Колев са се разбирали, но после са се скарали.

Димитринка Калайджиева е все още в Англия, след неколкократен отказ да бъде екстрадирана в България. Отказът през 2008 г. стана причина за прекратяването на делото за убийството на Надежда Георгиева.

Припомняме, че адвокатка Надежда Георгиева беше открита мъртва в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 г. Подсъдими по делото за убийството й са Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина. Още през 2007 г. майката на убитата - Вяра Георгиева, и нейната адвокатка Весела Сотирова обявиха, че с убийството пряко е бил свързан прокурорът Николай Колев.

Двама свидетели по делото - съпругата на покойния прокурор Николай Колев - Нанка, и бившият председателят на Моряшкия синдикат Пламен Симов, заявиха през януари 2007 г. пред съда, че тя е била умъртвена лично от бившия главен прокурор Никола Филчев, в момент, когато той е бил в пристъп на циклофренична криза.

От: http://www.frognews.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional