Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Неуспешните мерки за подобряване на бизнесклимата в Русия са “провал и на Медведев, и на Путин”, смята руски експерт, цитиран в “Комерсант”

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

Руският премиер Владимир Путин смята, че реформите на президента Дмитрий Медведев, насочени към подобряване на деловия климат в Русия, не са постигнали успех, обобщава в. “Комерсант” положения от вчерашна статия на министър-председателя в изданието “Ведомости”.

“Това навярно може да се разглежда като упрек” към Медведев, коментира пред радиостанцията на “Комерсант” руският политолог Владислав Иноземцев. “Единственият проблем” според него е, че за икономическия блок в Русия, “общо взето”, отговаря правителството - “затова инициативите на Медведев за подобряване на (бизнес) климата е трябвало да бъдат внедрени тъкмо от премиера и неговия кабинет”.

“Това е провал и на Медведев, и на Путин в равна степен, ако не и повече дори отговорност на правителството”, заявява експертът, цитиран в днешния брой на “Комерсант”.

При все това перспективата Медведев да стане премиер, ако Путин бъде избран за президент, остава на дневен ред, смята Иноземцев.

“Поведението на Медведев на президентския пост показа всъщност абсолютната му лоялност към Путин. А Путин цени лоялността и винаги я е ценил повече, отколкото ефективността”, пояснява аналитикът.

Мерките за подобряване на руската икономика, предлагани от Путин във вчерашната му статия - примерно въвеждането на строг контрол върху цените и търговете за държавни поръчки, “естествено може да имат резултат и това безспорно трябва да се прави”, отбелязва наблюдателят. Той обаче “абсолютно не вярва”, че тъкмо Путин е способен да ги осъществи.

“Повечето нови богатства, появили се по времето на Путин, дойдоха тъкмо от операции с държавни пари” - “това е централен елемент от пазарлъка (на Путин) с неговите чиновници”, казва руският експерт, цитиран в “Комерсант”.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional