Свободата днес и тук 23 Септември 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Овчаров взема българите за сбирщина от чобани, които може да лъготи както си поиска

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Комитет за еколого-икономическа защита на Свищов

         Това, че Овчаров произхожда от чобански род, личи очевадно от фамилното му име. Но това в никакъв случай не му дава право да счита и нас за чобани, които не са видели нищо по далечно от кошарата и пасището в които отглеждат добитъка си. Само човек, който счита сънародниците си за сбирщина от дебили може да им обяснява, че за 60 години АЕЦ „Белене” щяла да ни донесе 200 млрд евро печалба. Това прави по  3 333 333 333 /три милиарда, триста тридесет и три милиона, триста тридесет и три хиляди и триста тридесет и три/ евро годишно. Не е ли удивително това, че АЕЦ „Козлодуй”, която произвежда около четири пъти по евтина енергия от тази, която ще ни дава Белене, печели по около 60 млн. лева годишно. За да се постигнат параметрите Чобанови, пардон, Овчарови, то само компонентата печалба в цената на един киловатчас електроенергия трябва да е 16 евроцента или над 30 стотинки. Изчислението е просто – разделете годишната печалба от 3 333 333 333 евро на 20 млрд киловатчаса, колкото ще е годишното производство на централата и ще получите точно този резултат.

            Ето, това са аргументите на най-елитния и знатен чобанин на България. Като имаме предвид, че този човек е бивш министър на енергетиката  и в качеството си на такъв трябва да разполага с информация от първа ръка, представете си на каква основа и на какви разчети са стъпвали при подписването на договора с Атомстройекспорт.

            В подкрепа на горното прилагам съобщение на информационна агенция БЛИЦ по темата.

 

Румен Овчаров: Щяхме да вложим 20 милиарда, а да спечелим 200 за “Белене”

BLITZ - 20 Април 08:44

Бившият икономически министър от кабинета на Сергей Станишев и настоящ депутат от Коалиция за България Румен Овчаров заяви, че отказвайки се от АЕЦ “Белене” ГЕРБ се е отказала от най-добрия си проект – с,ещу разход от 20 милиарда евро за “Белене” щяхме да получим над 200, заяви той пред Нова телевизия.

“ГЕРБ и “Атака” бягат от най-добрият икономически проект за България през последните години. После “Атака” да не се сърди на някого, че е предадена, след като постъпват непоследователно, така се случва”, заяви Овчаров в коментар на вчерашния отказ на националистите да подкрепят вота на недоверие на БСП заради отказа на страната от втора АЕЦ.

"ГЕРБ всячески се опитва да скрие дебата около АЕЦ «Белене”. Решението за спиране на проекта бе взето с изключени камери. Сега бе направено всичко, за да няма дебат по вота на недоверие. Това каза народният представител от Коалиция за България Румен Овчаров. Той подчерта, че ГЕРБ бяга от истината за АЕЦ «Белене”, защото лишава България от най-добрия икономически проект и допълни, че е видял анализите на HSBC и смата, че той е положителен. "Моят прочит показва, че атомната електроцентрала е икономически изгодна", категоричен е той.

На въпрос кой е имал интерес да не се състоят дебатите по вота на недоверие към кабинета «Борисов”, Овчаров каза, че очевидно това са тези, които бягат от истината за Белене. «Не мисля, че БСП е направило нещо грешно при искания вот на недоверие сега. Ако не искаме вот за Белене, не знам за какво друго”, коментира още Овчаров.

Нормата за възвъщаемост на вложението ще се достигне след 30 години. Срещу вложение от 20 милиарда лева, ще постигнем печалба от 200 млрд.

На въпрос приятели ли са г-н Борисов и г-н Първанов, Румен Овчаров заяви, че най-добре такъв въпрос да бъде зададен на самият Георги Първанов.

Според Овчаров ДПС може да стане отново коалиционен партньор на БСП. “Защото никога не трябва да се казва никога”, заключи той.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional