Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Новите помощници на Владимир Путин ще станат и нов център на влияние в Кремъл,пише руско издание

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

Москва, 23 май /БТА/

    Новият руски президент Владимир Путин и новият премиер Дмитрий Медведев решиха "да не измислят никакви кадрови революции", констатира "Росийская газета".

    "Единият след поемане на новия си пост освобождаваше служители, а другият си ги прибираше", пояснява официозът.    Вчера Путин назначи в администрацията си високопоставени служители от своето бивше правителство. Повечето станаха помощници на президента - това ще е един от центровете на влияние в Кремъл, пише "Комерсант".

    "Бивши министри няма", твърди в заглавие вестникът, след като Путин назначи за свои помощници седмина членове на предишния кабинет.

    Според експерти по този начин Владимир Путин е установил двоен контрол върху правителството на Медведев. Трудно им е обаче да преценят как ще се вземат занапред решенията в Русия и кой ще носи отговорност за тях - Кремъл или министерският кабинет, посочва "Комерсант".

    Опозицията в Държавната дума видя във вчерашните назначения обикновено преместване на центъра за вземане на решения в Кремъл, пише "Независимая газета".

    "Тъкмо там ще работи същинското правителство, а новият кабинет ще дублира този в Кремъл", цитира изданието водача на руските комунисти Генадий Зюганов.

    "Остава само да гадаем дали старите министри като по-опитни ще се стремят да командват новите? Или само ще раздават съвети?", пита се политологът Борис Макаренко, цитиран в материала.

 

/Андрей Шарков/

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional