Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За мъжете става опасно да флиртуват,защото момичетата в хонконгските барове сипват упойващи вещества в питиетата им

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Хейзъл Пери от ДПА

 

Хонконг, 26 май

    Последното, което Алекс си спомня от прекараната в изпълнената с барове ивица в хонконгския район Ванчай е, че е говорил в нетрезво състояние с млада жена от африкански произход пред някакъв бар малко преди полунощ.

    Шест часа по-късно той дошъл на себе си и осъзнал, че се вози в пътуващ към предградията влак като кулминация на дългата нощ - но това било началото на финансов кошмар.

    Едва държащ се на краката си и дезориентиран, 43-годишният британски емигрант слязъл от влака и се опитал да изтегли пари от банкомат, за да си вземе такси до дома, но открил, че от сметката му са изтеглени повече пари, отколкото е нейният лимит.

    "Помислих си, че е някаква грешка", каза той.

    По-късно той разбира, че има три тегления на суми над дневния му лимит от 20 000 хонконгски долара /2575 щатски долара/. Той заключил, че картата му трябва да е била открадната и после да е била върната обратно в портфейла му.

    Изглежда Алекс е станал жертва на опасната тенденция, при която сексуални работнички сипват в питиетата на мъжете упойващи вещества с хипнотично действие и после опразват банковите им сметки.

    Използвайки наркотични вещества за изнасилване като например рохипнол, гама-хидроксибутират и золпидем, те водят мъжете до банкоматите и ги гледат, докато те набират своя пин код, казват от полицията.

    После взимат картите и теглят суми от различни банкомати, докато жертвите спят в някой частен пансион или зад някой бар вследствие на интоксикацията.

    През 2003 г. финландски полицейски инспектор беше открит мъртъв в хотелската си стая, като в кръвта му бяха намерени следи от рохипнол. Китайската проститутка, която беше заподозряна, че го е упоила, не беше открита.

    Оттогава голям брой хора, предимно емигранти на средна възраст и мъже туристи твърдят, че в питиетата им са сипвани упойващи вещества в барове във Ванчай и после са им изпразвани сметките. Повечето се чувстват в твърде унизителна ситуация, за да потърсят полицията.

    На 31 март беше арестувана 44-годишна китайка, след като е извършила множество тегления от банкомати на обща стойност 33 000 хонкогски долара от сметката на 22-годишен емигрант.

    Предполагаемата й жертва е бил с нея, но се намирал в полусъзнание и очевидно не е знаел какво се случва, каза източник от полицията. Жената беше обвинена в кражба и се очаква да бъде изправена пред съда през юни, макар че се твърди, че направеният на жертвата тест за наркотични вещества се е оказал неубедителен.

    От полицията призоваха другите жертви да се явят в полица предупредиха мъжете, които излизат сами във Ванчай, да се пазят от сипване не упойващи вещества в питието им.

    Пиещите "постоянно трябва да са нащрек за възможността да консумират напитка, в която да е сипана субстанция без цвят, мирис или вкус", заявиха от полицията.

    "Жертвите трябва веднага да съобщават за подобни събненя. Те трябва да отидат в полицията, след това до някоя болница и да си направят тест", каза полицейски служител.

    Банкер, който твърди, че познава трима свои колеги, които са станали жертви на подобно престъпление, каза: "Донякъде това е идеалното престъпление. Ако съобщиш за него, съпругата ти и шефовете ти ще поискат да узнаят какво си правил в такива барове".

    Един блогър емигрант описа как се събудил на някакво стълбище, след като му сипали упойващо вещество в нощен бар. По-късно открил, че банковата му сметка е изпразнена.

    "Рохипнолът те прави покорен, прави те сервилен - и после ти изтрива спомените.Това е малката мръсна тайна на Хонконг и никой не знае кой го прави", написа той.

    Междувременно Алекс няма друг избор, освен да си извлече поука от излязлата му скъпо вечер миналото лято във Ванчай, защото е отишъл твърде късно до полицията, за да си направи тест за наркотични вещества.

    "Тръгвайки си от полицейското управление, полицейският инспектор ми каза: "Ти си късметлия. Загубил си само 20 000 хонконгски долара. Един дойде тук, след като загубил 80 000".

/БТА/ /Владимир Сахатчиев/

/МИГ/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional