Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ромни: Външната политика на Обама е вредна за страната

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://news.ibox.bg

 

На спекулативното поведение на Китай в сферата на търговията трябва да се сложи край, но администрацията на Барак Обама не може да направи това, заяви кандидатът за президент от Републиканската партия в САЩ Мит Ромни.

На 24 юли Ромни започна задграничен тур, в рамките на който се очаква да посети Великобритания, Израел, палестинската територия и Полша, съобщават информационните агенции.  По време на обиколката Ромни ще разгърне тезите си за външната политика, които ще станат основа на блок а с международната проблематика  в предизборната му програма.

Външнополитическата кампания на Ромни започна с реч пред конференцията на ветераните от войните в Невада, където традиционно участват с изявления кандидатите за Белия дом.

„Сблъскваме се със засилващото се влияние на Китай. Страната старателно защитава интересите на правителството си, но твърде често но уважава правата на своите  граждани и избирателно третира проблемите на свободата. За да спечели предимство в търговията със САЩ, Китай си позволява крещящи нарушения на патентите и правото на интелектуална собственост, ограничава достъпа на американски компании и манипулира валутния курс" - коментира Ромни пред форума.

По думите му, всички тези действия водят до загуби за САЩ , а администрацията на Обама гледа на това „през пръсти".

„Разбира се, в наш интерес е да сме партньори с Китай в укрепването на стабилността и сигурността н света. Приветстваме китайското участие в търговията, но мошеничеството трябва да бъде прекратено окончателно. Президентът не направи това и няма да го направи. Ще го направя аз." - заяви републиканският кандидат.

Той подложи на критика и политиката на Белия дом по отношение на Русия.
Ромни обвини Обама, че не подкрепя в достатъчна степен Израел и води колеблива политика към ислямистите в Иран.  .

Imf,eo Ромни, насоката на Обама във външната политика е неправилна и това причинява значителна вреда на страната.

„Много е просто. Ако не искате Америка да бъде най-силната нация на Земята, аз не съм вашият президент. Имате такъв президент (който не отстоява ролята на Америка като първа сила - б.р.) сега." - заяви Ромни.

По думите му, погрешно е, а понякога и трагично да се смята, че повече твърдост в американската външна политика би донесла само напрежение и конфликти.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional