Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Окончателно: Алексей Петров остава в ареста!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Алексей Петров
Алексей Петров остава в ареста. Това реши окончателно Софийският апелативен съд.

Магистратите потвърдиха решението на Софийски градски и постановиха постоянна мярка "задържане под стража", въпреки искането на защитата за по-лека мярка.

Съдът счита, че съществува опасност подсъдимият да повлияе върху свидетелите, ако бъде пуснат на свобода.

Алексей Петров е обвинен за организиране на престъпна група за рекет.

Според Софийския градски съд (СГС), въз основа на внесените доказателства, е налице опит за въздействие върху свидетели и опит за манипулирането им от страна на Петров. Налице е и извършване на осуетяване на правораздаването – чрез въздействието над свидетелите, заключи съдът.

Във връзка със здравословното състояние на подсъдимия, съдите не намериха достатъчно аргументи да го пуснат, а заявиха че е налице специфика на ортопедичния статут на Петров, което налага провеждане на специфично лечение, изразяващо се в два типа – прием на лекарства и рехабилитация.

Провеждането на такова лечение в специализирана болница се осъществява и в момента и затова съдът не намери причини за промяна на първоначалната си позиция.

В предишното съдебно заседание защитата на Петров за пореден път поиска от СГС да му бъде изменена мярката за неотклонение "задържане под стража". Тогава съдиите прецениха, че има опасност подсъдимият да повлияе върху свидетелите, ако бъде пуснат на свобода.

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional